dinsdag 9 juni 2009

presentatie boek Zeemist

Vandaag ben ik naar de presentatie van het boek 'Zeemist' geweest.
Het boek, geschreven door Mariëlle van Sauers, maakt op poëtische wijze een zeer moeilijk onderwerp toegankelijk: het sterven van een kind.

De presentatie bij boekhandel Krings in Sittard was zeker de moeite waard. Ondanks het feit dat ik veel later dan gepland arriveerde.

Op de terugweg naar huis, ligt naast mij op de passagiersstoel een net gekocht én gesingeerd exemplaar. Gesigneerd door Tineke en Mariëlle, die speciaal voor deze gelegenheid helemaal uit Amsterdam was gekomen.

Na thuiskomst moet het boek nog even wachten... mijn meisjes hebben héél even voorrang. ´t is beddtijd.
Eenmaal beneden, pak ik het boek vast, bekijk het eens aandachtig en constateer dat ik de cover écht prachtig en ingetogen vind. Eigenlijk ben ik te moe om te lezen, maar toch sla ik het boek open, begin te lezen en...stop niet meer. Ik laat me helemaal meeslepen op die prachtige zee van woorden. Zo intens, zo prachtig verwoord.

Ik loop naar de kamer van mijn 2 meisjes en Koester het niet vanzelfsprekende feit dat ze bij mij mogen zijn. tranen biggelen over mijn wangen. Mariëlle, je hebt een zee van emoties bij me losgemaakt.

Zeemist: prijs: € 11,95 • leeftijd 8+ • gebonden • ISBN: 978 90 477 0189 7 •

Geen opmerkingen: