zaterdag 10 april 2010

Geduld is een schone zaak!Geduld
Zeg ik altijd tegen mijn jongste dat ze eens wat geduldiger moet zijn. Nou, de afgelopen weken was dat meer op mij van toepassing.
Al weken hield ik de brievenbus nauwlettend in de gaten. Manlief en kinderen werden gek van die dagelijkse minimaal 2x herhaalde vraag of er misschien al een pakketje was aangekomen. Niet zomaar een pakketje, maar het pakketje. Het pakketje met 5 exemplaren van het door mij geïllustreerde boek 'Willewete Sterren en planeten'.


Beheersen
Gistermiddag na een ietwat gejaagde en vertraagde rit naar de drukker besluit ik nog even een broodje in het winkelcentrum te halen. Ik loop langs een boekenzaak, kijk naar binnen en bedenk me... Zou het boek al in de winkel liggen? Ik loop naar de afdeling kinderboeken, snuffel wat rond en jaaaaaaah, daar staat mijn boek. Ik haal het uit het rek. Bekijk het aandachtig en...kan me niet beheersen, loop naar de kassa en koop het...

De volgende dag...
Vandaag, vrijdag, na een lange dag werken kom ik thuis, en mijn oog valt op een pakketje waar het logo van Clavis opstaat. Ja hoor, daar is ie dan. Het langverwachte pakketje met de 5 boeken. Uitgerekend vandaag. Ik had het kunnen weten. Murphy's law oftewel de wet van Pietje.

Geduld is een schone zaak en de appel valt echt niet ver van de boom!

Geen opmerkingen: