vrijdag 24 oktober 2014

Fijne opkikker, oftewel geluksmomentje!


Je kent ze wel die momenten dat het allemaal niet zo gaat zoals je zou willen. Ze horen erbij deze dipjes. Iedereen heeft ze. Ook ik. En net als de meeste creatievelingen onder ons, weet ook ik dat ze van voorbijgaande aard zijn. De ene keer sneller dan de andere keer.

Meestal is er een keerpunt. Vaak in de vorm van een klein geluksmomentje dat je net die prikkel geeft om weer uit dat dalletje  – of groot dal – te klimmen en er weer met frisse moed tegenaan te gaan.

Ik ben blij dat ik vandaag een paar van zulke geluksmomentjes heb gehad. Één daarvan in de vorm van een zeer mooie NBD/Biblion recensie van "Draakje Donatius en de vergeten verjaardag".


Recensie
Draakje Donatius is jarig. De slingers liggen al klaar. Hij hoeft alleen nog maar een taart te bakken. Maar Donatius wordt telkens door zijn vrienden om hulp gevraagd. Eerst komt Vigilius vragen of Donatius ervoor kan zorgen dat hij zijn hol weer in kan, daarna heeft Sita hem nodig om haar noten op te rapen en vervolgens gaat hij bij Floriene langs omdat Donatius er zeker van is dat zij zijn verjaardag niet vergeten is. Maar Floriene is niet thuis… Donatius denkt dat iedereen zijn verjaardag vergeten is. Maar bij thuiskomst wacht hem een verrassing! Leuk, in vlotte stijl geschreven prentenboek. Met mooie, sfeervolle kleurenillustraties in aquarel, doorlopend over een dubbele pagina. Voor drakenliefhebbers een erg leuk boek, maar daarnaast goed bruikbaar binnen het thema feest. Met op de schutbladen een recept voor Drakenhartjes, een drakenspel en knutselideeën. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 4 jaar.


[S. van Bruinisse]
Copyright (c) NBD Biblion

Geen opmerkingen: