maandag 6 januari 2014

Gelukkig nieuwjaar

Het jaar 2013 is voorbijgevlogen. Vooral de laatste maanden na het verschijnen van "Draakje Donatius heeft het koud" hebben Li  Lefébure (auteur) en ik niet stilgezeten.

Samen hebben we Nederland en België doorkruist. Het was iedere keer weer een feest. Of we nu een school of boekenwinkel bezochten. Het was een feest om al die blije kinderen te zien die samen met ons het drakenbordspel speelden, een drakenvriendje of -vriendinnetje met mij verzonnen of drakenmaskers knutselden.

Dit jaar gaan we zeker een heleboel Draakje Donatius feestjes vieren, want het 2e boek verschijnt dit najaar en... Het thema van het boek is: feest. Heel toevallig hetzelfde thema als dat van de Kinderboekenweek. Met de nadruk op toevallig, want toen Li het manuscript bij de uitgever inleverde, was het nieuwe thema van de Kinderboekenweek nog niet bekend.

Nog meer dit jaar?
Ja een heleboel. Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe Willewete. Dit keer over het weer.
Het boek is geschreven door Suzan Boshouwers. Suzan heeft al meerdere Willewete boeken op haar naam staan en ik ben erg blij dat ik met haar mag samenwerken. Ik ben bijna klaar met de schetsen en hoop over een maandje alle uitgewerkte illustraties klaar te hebben zodat ik daarna meteen kan starten aan de volgende Willewete en 2 leuke projecten waar ik helaas nog niet veel over kan/mag zeggen:).

I'll keep you posted.

Geen opmerkingen: